· 

Zelfstandig werkend kok bij Timboektoe in Wijk aan Zee

 

Vandaag heb ik gewerkt als zelfstandig werkend kok bij Strandpaviljoen Timboektoe aan het strand van Wijk aan Zee.

 

Mijn gewerkte uren waren van 12:45 tot 22:00 met 30 minuten pauze.

 

Timboektoe is één van de weinige restaurants aan het strand dat 365 dagen per jaar open is.

 

 

 

Bij aankomst ben ik als altijd gelijk begonnen met de mise-en-place. Vandaag bestond deze uit het bouwen van burgers, beleggen van naan brood, het mixen van een olijvenborrelmix en het snijden van een aantal groentes.

 

·       Het brood van de burgers was een Italiaanse bol, welke ik belegd heb met voorgesneden uienringen, plakken cheddar kaas, tomaat, komkommer en verschillende sauzen.

 

·       Het naan brood heb ik als eerst besmeerd met een mix van zure room, mascarpone en fijngesneden teentjes knoflook. Vervolgens heb ik deze belegd met dakpansgewijs liggende plakken groene en gele courgette. Zodra er één besteld wordt, wordt het brood in de oven gelegd zodat het lekker warm is.

 

·       De olijvenborrelmix werd meegegeven als een borrelhap. Lekker voor bij een biertje of een goede wijn! De mix bestaat uit groene en zwarte olijven, grof gehakte tenen knoflook, olijfolie, in reepjes gesneden rode peper en een gedroogde Italiaanse kruidenmix.

 

 

 

Hierna was het tijd voor het personeelseten.

 

 

 

Het was razend druk in de avondkeuken. Mij werd verteld dat dit de normale drukte is en dat het nog wel meevalt, maar de drukte is iets waar ik al rekening mee had gehouden. Zeg nou zelf, met 23 graden in een groot strandpaviljoen met een uitgebreide kaart; natuurlijk is het daar druk!

 

Waar ik toch voornamelijk mee bezig ben geweest was dingen halen voor de rest van de koks, last-minute mise-en-place. Ik ben meer loopjongen dan kok geweest en ik vind het helemaal niet erg. Hoop tempo, veel te doen en een mooie keuken om in te werken. Van dit soort avonden houd ik echt. Aan het einde van de dag ben ik helemaal kapot, mijn voeten doen zeer, mijn haar zit door de war, maar ik ga naar huis met een goed gevoel.

 

Ik heb hier echt het gevoel gekregen onderdeel van het team te zijn. Deze avond heeft mij een hele goede boost gegeven!

 

 

 

Ik heb een aantal plannen voor ChefStijn waarvan ik verwacht dat ze goed zullen zijn voor mijn bedrijf. Hierover meer in de toekomst.

 

 

 

That’s it! Ik hoop dat jullie deze blog met plezier hebben gelezen en dat je er wat aan hebt gehad.

 

Maar voor nu zeg ik: tot de volgende opdracht en tot ziens!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Andre (donderdag, 23 augustus 2018 09:09)

    Zier er goed uit en fijn dat het zo lekker gaat. Een echte chef!