Cateringmedewerker voor Albron in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp

Vandaag heb ik gewerkt als cateringmedewerker voor Albron in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. De uren waren van 08:30 tot 15:00.


Dit was niet op freelance maar op uitzend basis via YoungCapital. Dit omdat ik helaas bij Temper te weinig tijd had om een shift te annuleren of een vervanger te zoeken. Daarom kan ik tot ik de boete die daarop staat betaald heb helaas niet via Temper werken.


Gelukkig ben ik al bekend met Albron, de werkzaamheden en de locatie dus dat maakt het een stuk fijner werken.


Mijn werk bestond uit het voorbereiden en meegeven van de lunch en achteraf het schoonmaken en opruimen van de keuken. 


Het lunchmenu van de dag bestond uit:

• Verschillende koude salades

• Belegde broodjes, vega, vlees of vis. 

• Pasta penne carbonara met geraspte kaas en opgebakken spekjes

• Huisgemaakte mini prei en ham quiche. 

• Tosti met oude kaas, zongedroogde tomaten en een honing mosterd saus op wit of bruin brood. 

• Een berenhap uit de frituur. 


Mijn dag begon vrij simpel. Als eerst een smoothie maken voor de lunch. De smoothie bestond uit:

• 4 tot 6 bananen.

• Een handje walnoten

• Een handje goji bessen

• Een liter amandelmelk

• Eén eetlepel honing

• Citroensap voor de balans en het zuurtje.

Dus een lekkere power smoothie waar je de rest van de dag op door kan.

Daarna heb ik weinig kunnen doen omdat er simpelweg niet veel te doen was.


Toen eenmaal lunchtijd aangebroken was ben ik echt aan de slag gegaan. Te beginnen met het maken, doorsnijden en klaarleggen van de tosti’s. Broodjes afbakken en zo nodig bijvullen of doorgeven aan mijn collega’s bij de belegde broodjes. Het afbakken en opdienen van de quiches zo nodig. En het opscheppen en meegeven van de pasta penne.


Het was lekker druk. Wat te verwachten is in één van de betere en bekendere ziekenhuizen uit de Haarlemmermeer. Ik geloof niet dat ik ooit zoveel artsen op één plek heb gezien.

Normaal moet je als je naar het ziekenhuis moet naar één bepaalde afdeling toch? Nou, al die afdelingen zaten dus bij mij in de kantine.


Toen de lunch rush eenmaal voorbij was was het uiteraard tijd voor het schoonmaken van de keuken. Nou dit gaat in zo goed als elke keuken hetzelfde en is niet belachelijk spannen om over te schrijven. Dus dat laat ik lekker achterwege.


Schoonmaak gedaan? Vuil weggegooid? Ja? Mooi! Spullen pakken en naar huis dan!


Dit was een lekkere dag werk. Allemaal niet heel moeilijk maar ook weer niet zo makkelijk dat het saai is. 


Uiteraard zijn de grote uitdagende opdrachten leuk om te doen en ik werk ze altijd met veel plezier. Die opdrachten geven een zeer voldaan gevoel als alles klaar is en je weet dat het allemaal goed is gegaan.. 


Maar af en toe eens een opdracht waarbij je niet veel na hoeft te denken en gewoon vertrouwd op je opleiding en ervaring is best lekker.


Dat is het voor nu! Mijn volgende blog zal halverwege de volgende week online staan. Waar ik dit maal gewerkt heb en wat de werkzaamheden waren lees je dan!


Dus voor nu zeg ik tot de volgende opdracht en tot ziens! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0