· 

Hulpkok bij B. Horeca in Amsterdam

Vandaag heb ik gewerkt als hulpkok bij B. Horeca in Amsterdam.

De uren waren van 07:00 tot 13:00.

Het werk van vandaag bestond uit een paar honderd broodjes klaarmaken voor een grote event catering voor onder andere Microsoft.


We hadden 4 verschillende soorten broodjes.

• Dikke donkerbruine boterhammen belegd met huttenkäse, tomatensalsa, rucola, geraspte kaas en een pitten mix. Deze mooi schuin doorgesneden en op een grote schaal geserveerd.

• Ciabattabrood met gemengde sla, schijfjes tomaat en bacon (dit weet ik even niet meer zeker). Deze in 5 stukken gesneden en op een grote schaal geserveerd. 

• Franse stokbrood. En wat daar op ging ben ik totaal vergeten. Deze op dezelfde wijze gesneden en geserveerd als de ciabatta

• Italiaanse focaccia brood met mosterdsaus, gemengde sla en plakken kalkoenfilet.

Het was hard werken, snel werken, snel schakelen en ontzettend chaotisch. Dit is een andere kant van de horeca. Het kan allemaal heerlijk vlekkeloos verlopen maar er zijn ook dagen bij dat het zo druk en chaotisch is dat de bediening en keuken wel samen werken maar niet goed communiceren.


Mijn excuses dat ik niet alle informatie in deze blog heb kunnen zetten en gewoon vergeten ben hoe één brood klaargemaakt werd. Het zijn erg drukke dagen geweest dus ik ben erg moe en kan het mij even niet zo goed meer voor de geest halen.


Ik hoop dat deze blog toch prettig lezen is en dat jullie er wat aan hebben.


Dus voor nu zeg ik tot de volgende opdracht en tot ziens!

Reactie schrijven

Commentaren: 0