· 

Hulpkok bij Dani About Food in Zeist

Hulpkok bij Dani About Food in Zeist


Vandaag heb ik gewerkt als hulpkok bij Dani About Food in Zeist. De uren waren van 16:00 tot 21:20. 

Het ging om een catering bij een particulier thuis voor ongeveer 23 personen. 

Ik heb nog niet eerder voor deze opdrachtgever gewerkt.


Het menu bestond uit 5 gerechten en op het einde koffie met zoetigheid. 

De gerechten waren als volgt:

Vooraf:

• Mac ‘n’ Cheese ball uit de frituur. Oftewel mac ‘n’ cheese gevormd en klaargemaakt als een bitterbal. 

• Pastinaaksoep 

Hoofdgerecht:

• Gepocheerd ei met hollandaise saus, geglaceerde stukjes wortel en klein gesneden paling. Dit was een absolute ramp om te maken. Gepocheerd ei zelf is niet zo moeilijk. 23+ gepocheerde eieren in één keer moeten maken daarintegen is vrij vervelend. 

• Wortel puree met geglaceerde groene asperges en gebraden eend in mooie plakken gesneden. 

Desert:

• Chocolade mousse. 

• Koffie met zoetigheid. 

Voor de opdracht moesten eerst nog een aantal producten in kratten worden gedaan zodat wij deze mee konden nemen naar de klant om het daar verder klaar te maken.

Toen eenmaal alles ingepakt en in de auto gezet was was het tijd om naar de klant te gaan.

Eenmaal bij de klant aangekomen kregen we eerst een korte briefing over wat er van ons verwacht werd en hoeveel mensen er werden verwacht. Het zou gaan om een stuk of 23 personen. Collega’s van mevrouw waaronder haar baas.


Het was vrij chaotisch koken omdat wij gebruik maakte van de keuken en materialen van de klant. Dus voor sommige gerechten zoals bijvoorbeeld de gepocheerde eieren hadden wij niet de juiste keuken tools en moesten wij wat improviseren. Uiteindelijk is dit allemaal goed gegaan gelukkig.

Ze hadden een mooi groot gasfornuis staan met bakplaat, 4 pitten, één grote wokpit, twee ovens en twee plekken om de borden in op te kunnen warmen. Dat was zeer prettig koken omdat het dichtbij een professioneel gasfornuis komt.

We begonnen met het opwarmen van de soep en bakken van de eend. De eend bak je als eerste in z’n eigen vet om het vervolgens om te keren om goed door te garen.

Ondertussen moesten er 23+ gepocheerde eieren worden klaargemaakt. Hier had ik nog niet zoveel ervaring mee dus het was een even uitzoeken wat de beste manier hiervoor is. Uiteindelijk heb ik er misschien 3 niet kunnen serveren omdat ze of te ver door gekookt waren of in het water uit elkaar gevallen. Gelukkig maakte dat weinig uit omdat we zo slim zijn geweest om extra klaar te maken voor gevallen als dit.

De hollandaise saus zat in een slagroom spuitbus omdat dat makkelijker serveren en meenemen is. Deze kon worden opgewarmd in een pan met heet water.

Ondertussen lag de eend in de oven verder te garen. In alle chaos waren we vergeten dat de eend daar in lag. Maar gelukkig hadden we het op tijd in de gaten dat de eend niet verbrande maar goed gaar was. Had dit niet gebeurt hadden wij een probleem gehad aangezien dit één van de twee hoofdgerechten was.

Na verder de kleine dingen gesneden en klaargemaakt te hebben konden we beginnen met de borden opmaken en serveren. Dit ging allemaal goed. Iedereen was erg tevreden over de gerechten en gaf hier complimenten over.

Toen iedereen uiteindelijk allemaal aan het dessert was konden wij schoonmaken en opruimen en de avond afsluiten.


Het was een fijne opdracht om te werken. Even wennen dat ik van een particuliere keuken en keukengerei gebruik maakte, dat wel. Maar al in al is de opdracht goed gegaan en was iedereen tevreden.


Dat was het! Ik dank jullie allen voor het lezen en zeg voor nu tot de volgende opdracht en tot ziens! 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Louis Nagelmaker (maandag, 12 maart 2018 12:19)

    Krijg er honger van ...mooi omschreven neef en goed werk. Top dat je zo lekker aan de gang bent ...ga zo door