· 

Vrijwilliger bij Resto van Harte in Amsterdam

06 februari 2018

 

Ik heb vandaag gewerkt als vrijwilliger bij Resto van Harte voor Amsterdam Cares in Amsterdam, de uren waren van 17:00 tot 20:00.

Het team van Resto van Harte was al om 14:00 aanwezig dus ik kon zelf eventueel ook eerder beginnen. Ik ben daarom rond 15:30 begonnen.

 

Dit is de eerste keer dat ik voor deze werkgever gewerkt heb en ook de eerste keer dat ik vrijwilligerswerk doe via Temper.

 

Ik was al wel bekend met Resto van Harte aangezien ik daar eerder al eens contact mee heb opgenomen voor vrijwilligerswerk en er in het buurtcentrum bij mij in de wijk in Leiden ook Resto van Harte avonden worden gehouden.

 

Vrijwilligerswerk is niet iets wat ik vaak doe gezien maar zeker iets wat ik na vanavond toch minimaal 1x in de maand wil doen. Ik verdien er weliswaar zelf niks mee maar ik geef hiermee wel een hele hoop terug aan de maatschappij. Ook om te netwerken is vrijwilligerswerk zeer geschikt. Ik heb een redelijk aantal visitekaartjes uit kunnen delen en met veel mensen kunnen spreken.

 

 

 

Resto van Harte is een initiatief om mensen, al dan niet met een beperking o.i.d., samen te laten komen en actief te laten deelnemen aan de samenleving.

 

Quote: “Met onze aanpak helpen we buurtbewoners kansen te pakken om actief deel te nemen aan de samenleving. Dat doen we door ontmoeting mogelijk te maken, perspectief te bieden op werk en scholing, een gezonde leefstijl te promoten, te helpen bij het krijgen van grip op geld, en samenredzaamheid te stimuleren.”

 

 

 

Dit doen ze goed naar mijn beleving. We hebben vanavond een Italiaanse 3 gangen maaltijd gekookt voor een bedrag van 2 euro per persoon. Veel mensen, mijzelf incluis, kunnen hier nog van leren.

 

De 3 gangen waren; vooraf een zelfgemaakte foccacia, hoofdgerecht was penne rigatte met een rode saus en diverse Italiaanse groenten en gehakt en als dessert een huisgemaakte tiramisu met chocolade-koffie saus.

 

De foccacia was gemaakt van zelf gemaakt en gekneed deeg, we hebben dit zelf tot ballen en uiteindelijk broodjes gerold en gemaakt. Deze met een topping van rode pesto als basis gevolgd door geraspte kaas, mozzarella en 2 halve cherry tomaatjes.

 

De penne werd klaargemaakt zoals we deze allemaal zouden maken, pasta koken, saus koken, groente erbij, vlees erbij, laten koken en vervolgens opscheppen dus dat was weinig bijzonders. Wel erg lekker en goed vullend

 

De tiramisu was helemaal zelf gemaakt met uitzondering van de lange vingers. De room was zelf geklopt door één van de medewerkers (met hulp van de chef) en ook de chocolade-koffie saus was zelfgemaakt. Deze werd opgediend in drinkglazen met de room als eerst, gevold door 3 lange vingers volledig in de room geduwd en als laatst de saus er licht overheen gegoten zodat je wel de volle chocoladesmaak krijgt maar het niet te machtig word.

 

 

 

De mensen met wie ik vandaag in de keuken heb gestaan waren mensen die daar wekelijks komen om te koken en het gezellig te hebben met elkaar. Dit was zeker te zien. Allemaal vormden ze een hecht team die goed samenwerkt maar tegelijk de grootste lol heeft met elkaar.

 

Ik voelde mij erg op mijn gemak daar. En aangezien al snel bij iedereen bekend was dat ik werkzaam ben als kok en dit al een aantal jaar doe werd ik bij alles betrokken en werd alles aan mij gevraagd. Dus in a way heb ik ook nog een soort van het team aangestuurd samen met de chef.

 

 

 

Ik vond het een leuke avond en werk graag nog een keer voor Resto van Harte. Leuke mensen, gezellige sfeer en goed eten. Dat is wat het leven leuk maakt.

 

 

 

Maar voor nu zeg ik tot de volgende opdracht en tot ziens!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0