Vermaat Catering, Kasteel Neyenrode, Breukelen

Kasteel Neyenrode, Breukelen – Hulpkok.


Vandaag heb ik gewerkt als hulpkok bij Vermaat Catering locatie Neyenrode in Breukelen. De uren waren van 9:15 tot 17:30.

Vermaat Catering verzorgd bedrijfscatering voor de Neyenrode Universiteit op het kasteel terrein. De studenten aan deze universiteit kunnen er voor kiezen om hier te lunchen en te dineren mochten ze dat willen. 

Dit is de eerste keer dat ik op deze locatie gewerkt heb. Ik heb 1x eerder voor Vermaat gewerkt.


Mijn dag begon gelijk al goed! Ik sliep door m’n wekker heen... Maar dat is het risico van laat gaan slapen en vroeg op moeten. Dat had ik moeten voorzien. 

Gelukkig verliep de rest van de dag wel goed. Het was even puzzelen hoe ik precies bij het kasteel kwam maar het is gelukt! 


Eenmaal aangekomen (één uur en een kwartier later dan mijn bedoeling was) kon ik gelijk aan de mise en place beginnen. Vrij simpele klusjes waarbij ik niet echt hoefde na te denken. Dit waren de volgende dingen; kaas en vleeswaren klaarleggen op plateaus voor de lunch, vis klaarmaken en klaarleggen voor de lunch en croutons snijden. 

Verder nog hier en daar de andere koks geholpen met wat kleine dingen die het niet echt waard zijn om op te schrijven. 


Na een stevige lunch was het tijd om de laatste dingen klaar te maken en klaar te zetten voor het diner. 


Het diner voor de studenten en faculteit staff was simpel maar lekker. Krieltjes uit de oven, bladspinazie en kip met ui en champignons. Alternatief was er ook nog een vegetarische maaltijd bestaande uit aardappelpuree met kerrie en rucola en een vegetarische saté. Een maaltijd die je ook zo bij je ouders had kunnen krijgen. 


De sfeer bij Neyenrode was relaxed en amicaal. De instructies van wat er van mij verwacht werd en wat er gedaan moest worden waren mij niet geheel duidelijk maar dat had verder weinig invloed op mijn werk. 

Een dagje alleen maar mise en place en diner opscheppen klinkt misschien niet heel spannend maar is zeer welkom als je de vorige avond als een razende Roeland wraps heb gemaakt in een food truck. 

Nou was dit natuurlijk maar een deel van wat ze op de locatie doen en wat ze verzorgen. Dus ik kom daar graag nog eens terug om ook de andere werkzaamheden daar te leren kennen en aan mee te helpen. 


All in all was het een lange maar toch relaxte dag. 


That’s it! Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat het het lezen waard was. 


Dus voor nu zeg ik tot de volgende opdracht en tot ziens! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0