· 

Meinders Catering, Aalsmeer Studio's

03-02-2018

 

Hulpkok voor Meinders Catering op locatie in Aalsmeer.

 

 

 

Vandaag (03-02) heb ik gewerkt als hulpkok voor Meinders Catering op locatie bij Studio’s Aalsmeer. De uren die ik gewerkt heb zijn van 17:30 tot ongeveer 00:15.

 

Ik heb al 3x eerder voor Meinders Catering gewerkt en ben tot nu toe elke keer tevreden geweest met het werk wat zij bieden. 2 van de 3 keer heb ik bij hun een catering event gedraaid (vandaag meegerekend) en 1 keer in de productiekeuken van Meinders zelf.

 

 

 

Het evenement van vandaag was een bedrijfsfeest/prijsuitreiking van Pearl (die van de brillen) compleet met band, dj en dansers. Dit alles met een Amerikaans thema. De gerechten, dresscode en aankleding van het podium waren geïnspireerd op gerechten en looks veelvuldig gevonden in de Verenigde Staten.

 

 

 

Mijn avond begon, zoals altijd, met de mise en place. Oftewel, het voorbereidende werk. Dit bestond uit het doorsnijden van kleine broodjes voor de hamburgers waarbij ik de helften apart moest houden. Verder was het merendeel al gedaan en klaargemaakt in de productiekeuken van Meinders en was er nog over van het evenement wat zij gisteravond (02-02) gedraaid hebben.

 

 

 

Rond 18:15-18-30 moesten de gerechten opgemaakt worden om meegegeven te worden aan de bediening die ze weer aan de gasten in de zaal zouden uitdelen. Er waren zeker 8 verschillende gerechten waar men uit kon kiezen

 

De gerecht waren allemaal van het zogeheten fingerfood. Oftewel, lekker met je handen eten.

 

We begonnen met het opmaken van de hamburgers. Dat ging als volgt in z’n werk; pak een onderkant van een broodje uit de zak, besmeer die met de speciaal daarvoor gemaakte saus, leg daar vervolgens een plakje tomaat en komkommer op om te eindigen met de hamburger zelf en de bovenkant van het broodje. Dit allemaal netjes bij en op elkaar gehouden d.m.v. een houten prikker.

 

Vervolgens door met het opmaken van het volgende gerecht, de hotdogs. Dit waren halve hotdogs op een klein broodje met saus, zuurkool en gebakken uitjes. Echt Amerikaans dus.

 

De hamburgers en hotdogs werden vervolgens uitgeserveerd op een houten plank waarvan de gasten het af konden pakken.

 

Ondertussen stonden in één van de ovens verschillende pizza’s te bakken. Want je kan natuurlijk geen feest met Amerikaans thema geven en vervolgens geen pizza serveren! Nu waren dit niet de standaard Amerikaanse pizza’s zoals je ze bij de grotere internationale pizza ketens krijgt. Deze pizza’s waren klaargemaakt op Italiaans focaccia brood.

 

Persoonlijk vind ik dit zelf ook lekkerder omdat dan de smaken ook in het brood trekken en je zo langer kan genieten van een kleiner stuk. Plus dat mijn ouders ook vaak op die manier pizza maken dus ik heb dit ook van huis uit meegekregen.

 

Deze pizza’s werden vervolgens in stukken van 2x2 cm gesneden en geserveerd op pizzadozen. Ja, je leest het goed, niet in maar op pizzadozen. Moet kunnen toch?

 

Ook hadden wij nog wat kleinere gerechten die geserveerd werden in metalen schalen en emmers. Dat was onder andere een iets aangepaste versie van de welbekende corndog. Onze versie was dan een halve kipstick op een houten prikker geserveerd in een kleine emmer. Kippenvleugels geserveerd in een metalen schaal en getrancheerde ossenhaas geserveerd in zo’n zelfde schaal.

 

 

 

Later op de avond werd het feest voortgezet in een andere ruimte en moesten dus ook de koks verder koken in een andere keuken. Dit was het laatste deel van de avond. In deze ruimte speelde de band en de DJ een set list van populaire nummers die je de afgelopen jaren veel op de radio gehoord heb.

 

Het was een mooie halfronde keuken met een aantal werkbladen met warmhoudlampen in het midden van de keuken. Vanaf hier werden er nog weer een aantal gerechten meegegeven. Dit waren weer hotdogs, full sized dit keer, pittig gekruide aardappel wedges met fritessaus en wat gesnipperde uitjes en broodjes beenham met wat coleslaw voor de frisse bite.

 

Helaas gingen deze gerechten niet zo hard als eerder op de avond. Verbaasde mij niks. De gasten waren al de hele avond door aan het eten dus uiteraard hadden zij geen trek meer. Zelf ben ik een grote eter en kan ook zeker genieten van een lekker broodje of een lekker frietje. Maar na een hele avond mijzelf volgepropt te hebben met vlees en brood zou ik ook geen trek meer hebben in nog meer.

 

 

 

En zo liep de avond langzaam maar zeker op z’n einde en was het tijd om alles weg te gooien en schoon te maken.

 

 

 

Dit is mijn samenvatting van mijn avond bij Meinders Catering in de Aalsmeer Studio’s.

 

Ik hoop dat het het lezen waard was.

 

 

 

Tot ziens en tot de volgende opdracht!

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0